Asparges med spekeskinke og eplesirup | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Asparges med spekeskinke og eplesirup

Asparges med spekeskinke og eplesirup

4.5 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
221 planlagt
Asparges med spekeskinke og eplesirup

Asparges med skinke er en klassiker; her har jeg fornyet den med en sursøt eplesirup som binder sammen de to hovedelementene. Enkelt og veldig godt!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Asparges

1 bunt
Asparges
2 ss
Olivenolje Primo Cutrera
1 stk
Sitron
2 ss
Parmesanost

Sirup

1 dl
Sukker
1 dl
Eplecideredikk eller Hvitvinseddik

Spekeskinke

8 skive
Serranoskinke

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr

Trinn 2

Knekk av den nederste trevlete delen av aspargesene og skrell dem evt. fra ca. midten. Kok dem i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Legg straks over i isvann. Tørk og legg aspargesen i en skål.

Trinn 3

Tilsett olivenolje, skall fra ½ vasket sitron, revet parmesan, salt og pepper. Vend forsiktig.

Trinn 4

Kok eddik og sukker til du får en sirup. Anrett asparges og spekeskinke på tallerkener, hell over sirupen og server.