Asparges med spekeskinke og eplesirup

Asparges med skinke er en klassiker; her har jeg fornyet den med en sursøt eplesirup som binder sammen de to hovedelementene. Enkelt og veldig godt!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr
-
Trinn 2
Knekk av den nederste trevlete delen av aspargesene og skrell dem evt. fra ca. midten. Kok dem i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Legg straks over i isvann. Tørk og legg aspargesen i en skål.
-
Trinn 3
Tilsett olivenolje, skall fra ½ vasket sitron, revet parmesan, salt og pepper. Vend forsiktig.
-
Trinn 4
Kok eddik og sukker til du får en sirup. Anrett asparges og spekeskinke på tallerkener, hell over sirupen og server.