Hopp til innhold

Grønn mettende salat

4.2 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
820 planlagt
Grønn mettende salat
Legg oppskrift
i handlelapp
Poteter, korn, bønner, erter eller ris gjør salaten ekstra mettende. En smakfull middagssalat med ertepesto, avokado og gresskarkjerner.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Småpoteter
150 g
Aspargesbønner (frosne eller ferske)
150 g
Gresskarkjerner
1 stk
Brokkoli
1 stk
Avokado
0.5 potte
Basilikum
2 ss
Olivenolje
0.5 ts
Flaksalt

Ertepesto

200 g
Frosne erter
30 g
Parmesan
1 fedd
Hvitløk
50 g
Gresskarkjerner
1 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Flaksalt
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Del potetene i fire og kok dem møre i saltet vann.

Trinn 2

Skjær buketter av brokkolien. Kok i saltet vann i 5 minutter sammen med aspargesbønner. Skrell stilken av brokkolien og skjær av nederste del. Skjær resten av stilken i tynne skiver, og bruk rå i salaten.

Trinn 3

Ha alle gresskarkjernene utover et stekebrett og bak i ovnen på 180 grader i cirka fem minutter, til de er gylne. Bruk halvparten som topping i salaten. Resten skal brukes i pestoen.

Trinn 4

Lag ertepesto: Ha ertene i kokende, saltet vann i ett minutt. Sil av vannet og bland ertene med revet parmesan, gresskarkjerner, salt, olivenolje, hakket hvitløk og sitronsaft. Kjør i blender til du har en glatt konsistens. Smak til med salt og sitron.

Trinn 5

Del avokadoen i skiver. Legg grønnsakene på et fat og dryss gresskarkjerner over. Ha over olivenolje, og et dryss med salt og basilikum. Server salat med ertepesto til.