Grillspyd med pastasalat og squashsalat

30 ingredienser
260 planlagt
Grillspyd med pastasalat og squashsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillspyd er like stas for både store og små gjester. Server saftige spydigheter av storfe, svin og kylling sammen med klassisk pastasalat og squashsalat med mango og krutonger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grillspyd

1 pakke
Grillspyd av storfe

Pastasalat med tomat og oliven

200 g
Fusilli, eller penne
2 stang
Vårløk
1 dl
Valnøtter
1 stk
Stor tomat
1 ss
Stenfrie sorte oliven

Vinaigrette til pastasalat

4 ss
Presset appelsinsaft
1 ss
Grov sennep
2 ss
Flytende honning
8 ss
God olivenolje
2 ss
Hvitvinseddik

Dillkrutonger til squashsalat

2 skive
Tørr loff
1.5 ss
Finhakket dill
1.5 ss
Smør

Squash-, selleri- og mangosalat

0.5 stk
Sellerirot
2 stk
Squash
1 stk
Lime
1 stk
Mango
1 ss
Finhakket sjalottløk
2 stang
Vårløk
0.8 dl
God olivenolje

Kyllingspyd med glaze

1 pakke
Kyllingfilet
1 ss
Teriyakisaus
1 ss
Soyasaus
2 ss
Ketchup
2 ts
Finhakket ingefær
1 ts
Chilipulver
1 fedd
Most hvitløk
3 ss
Nøytral olje
1 ss
Eddik

Slik gjør du

Trinn 1

Pastasalat: Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl. Hakk vårløk, kutt tomater i små biter og del oliven i to. Grovhakk valnøttene. Bland det med den avkjølte pastaen.

Trinn 2

Vinaigrette til pastasalat: Ha alle ingredienser utenom salt og pepper i en blender, og kjør til du får en jevn dressing. Smak til med salt og grovkvernet pepper. Vend inn i pastasalaten.

Trinn 3

Lag kyllingspyd og glaze: Skjær kyllingfilet i lange strimler som tres på trespyd. Bland ale ingredienser til glaze og pensle på spydene.

Trinn 4

Grill spydene: Sett spydene på indirekte varme med lokket på grillen. Gi grillspydene 6-8 minutter på svak varme. Flytt spydene over til direkte varme for å gi dem en fin grillfarge – dette tar ikke lang tid. Legg spydene tilbake på indirekte varme til kjøttet er ferdig. Det er helt i orden å skjære et lite snitt i kjøttet for å se om det er ferdig grillet.

Trinn 5

Dillkrutonger til squashsalat: Fjern skorpen på brødet og skjær i terninger. Stek i smør i en stekepanne sammen med dill til brødterningene er helt sprø og gylne.

Trinn 6

Squashsalat: Skrell selleriroten. Høvle squashen og selleriroten i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Skjær mangoen i så tynne skiver du klarer. Prøv med ostehøvel, bruk evt. en skarp kniv.

Trinn 7

Lag dressing ved å blande sammen presset lime, olivenolje og finhakket sjalottløk. Vend sammen squash, sellerirot, mango og dressing i en bolle. Dryss over krutonger og vårløk skåret i tynne ringer.