Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Grillspyd med hvalbiff og grønnsaker

Tidsbruk 20 minutter
9 ingredienser
2 planlagt
Grillspyd med hvalbiff og grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du er så heldig at du bor i landet hvor du kan få sesongens ferske hvalkjøtt i matbutikken din, gjelder det å slå til – når det først er der. Det møre, flotte hvalkjøttet løfter grillspydet til nye høyder.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

450 g
Hvalbiff
1 stk
Squash
1 kurv
Cherrytomater
150 g
Sjalottløk
1 stk
Sitron
8 ss
Finhakket persille
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del squash i to på langs og skjær i ca. 1 cm tykke skiver. Skjær hvalbiff i biter og sjalottløk i skiver, cirka like store biter som squashen. Cherrytomatene beholder du hele. Tre alt inn på grillspyd. Kutt chili i skiver, hakk persille og dryss over spydene sammen med olivenolje og sitron. Krydre med salt og pepper.

Trinn 2

Legg spydene på grillen på indirekte varme med lokket ned. Gi grillspydene 6-8 minutter på svak varme. Flytt spyden over til direkte varme for å gi dem en fin grillfarge - dette tar ikke lang tid. Legg så spydene tilbake på indirekte varme til de er ferdige. Det er helt i orden å skjære et lite snitt i kjøttet for å se om det er ferdig grillet.