Grillspyd med grønnsaker og peanøttsaus

5.0 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
22 ingredienser
27 planlagt
Grillspyd med grønnsaker og peanøttsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Disse grillspydene med grønnsaker, halloumi-ost og peanøttsaus ligger an til å bli sommerens nye favoritt. Grillen gjør grønnsakene søte og fulle av smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Paprika
2 stk
Løk
1 stk
Squash
1 stk
Aubergine
2 stk
Halloumi-ost
4 stk
Chili
2 ss
Friske urter (som timian, rosmarin, koriander og persille)
3 fedd
Hvitløk
0.5 potte
Koriander
2 ss
Sesamfrø
0.5 dl
Olivenolje
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Peanøttsaus

0.5
Grovt peanøttsmør
1 dl
Søt soya (for eksempel Ketjap manis)
0.5 dl
Soyasaus
1 ss
Hakket rød chili, eller chilipaste
1 ss
Fersk ingefær, revet
1 ts
Hvitløk, hakket
1 ss
Fersk koriander, hakket
0.5 stk
Lime, saften av den
0.5 glass
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Lag peanøttsausen: Finhakk chili, hvitløk, koriander og ingefær. Kok opp vannet, og ha i peanøttsmør og resten av ingrediensene i et vannbad. Rør mens det varmes forsiktig opp til tykk saus. Smak til med salt og limesaft.

Trinn 2

Rens grønnsakene og kutt dem i biter på 3 x 3 cm. Del halloumi-ost i store terninger. Tre bitene på grillspyd eller trespyd. Start og avslutt med ½ chili.

Trinn 3

Rist sesamfrøene i en tørr panne på medium styrke til de er gylne.

Trinn 4

Kutt opp friske urter og bland med hakket hvitløk, olje, salt og pepper. Smør grillspydene med marinaden og grill dem i fem minutter på hver side på middels varme.

Trinn 5

Dryss grovhakket koriander og ristede sesamfrø over spydene ved servering. Server med kokt ris og peanøttsaus.

TIPS

Du kan enkelt bytte ut ingrediensene med det du har liggende i grønnsaksskuffen. Grillen er nemlig en fin måte å redde slitne, men fortsatt gode, grønnsaker på.