Grillspyd med greske smaker

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
734 planlagt
Grillspyd med greske smaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Souvlaki er navnet på det greske grillspydet. Her er en fornorsket versjon basert på kjøttdeig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttdeig

500 g
Kjøttdeig av svin og storfe
30 g
Sorte oliven
3 fedd
Hvitløk
0,5 ts
Oregano
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

1 stk
Grønn paprika
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Squash
2 stk
Tomater
1 ss
Olje til pensling

Rundstykker

1 pakke
Fine rundstykker

Slik gjør du

Trinn 1

Tenn grillen. (Hvis du skal bruke trespyd, husk å legge dem i vann før bruk.)

Trinn 2

Bland kjøttdeigen med hakket oliven, finhakket hvitløk, oregano, salt og pepper. Del kjøttdeigen i 8 emner. Form til tykke pølser og træ dem på spyd.

Trinn 3

Rens paprikaen for hinner og frø og del i fire. Del løk i fire, squash i fire på langs og tomater i to. Pensle grønnsakene med olje. Grill grønnsakene i 5-8 minutter på høy varme. Legg dem så i utkanten av grillen.

Trinn 4

Grill grillspydene i 3-4 minutter på hver side, til de gjennomstekte. Pass på at kjøttet ikke blir brent. Varm rundstykkene på grillen i 3-4 minutter.

Trinn 5

Skrap brent skinn av paprikaen og hakk grønnsakene i mindre biter. Skjær rundstykkene i to og fyll dem med kjøtt og grønnsaker.

Det lille ekstra

Server med frisk tzatsiki!