Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Grillspyd med greske smaker

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
532 planlagt
Grillspyd med greske smaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Souvlaki er navnet på det greske grillspydet. Her er en fornorsket versjon basert på kjøttdeig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttdeig

500 g
Kjøttdeig av svin og storfe
30 g
Sorte oliven
3 fedd
Hvitløk
0,5 ts
Oregano
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

1 stk
Grønn paprika
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Squash
2 stk
Tomater
1 ss
Olje til pensling

Rundstykker

1 pakke
Fine rundstykker

Slik gjør du

Trinn 1

Tenn grillen. (Hvis du skal bruke trespyd, husk å legge dem i vann før bruk.)

Trinn 2

Bland kjøttdeigen med hakket oliven, finhakket hvitløk, oregano, salt og pepper. Del kjøttdeigen i 8 emner. Form til tykke pølser og træ dem på spyd.

Trinn 3

Rens paprikaen for hinner og frø og del i fire. Del løk i fire, squash i fire på langs og tomater i to. Pensle grønnsakene med olje. Grill grønnsakene i 5-8 minutter på høy varme. Legg dem så i utkanten av grillen.

Trinn 4

Grill grillspydene i 3-4 minutter på hver side, til de gjennomstekte. Pass på at kjøttet ikke blir brent. Varm rundstykkene på grillen i 3-4 minutter.

Trinn 5

Skrap brent skinn av paprikaen og hakk grønnsakene i mindre biter. Skjær rundstykkene i to og fyll dem med kjøtt og grønnsaker.

Det lille ekstra

Server med frisk tzatsiki!