Syltet sild med pepperrotkrem

Smaken av pepperrot er sterk og karakteristisk, og den er super som krydder i sauser, supper og kremer. I denne retten gir pepperrotkremen et løft til syltet sild.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skjær grønnsakene i skiver og stek dem raskt i en panne med smør. Smak til med salt. Anrett syltet sild, grønnsaker og pepperrotkrem som små buketter på tallerkenen og server med rugbrød. Hvis du bruker apetittsild, er den ferdig til servering. Anrett den sammen med grønnsaker og pepperrotkrem
Trinn 2
Lake: Kok opp vann, eddik, sukker og salt. Tilsett hakket dill. Skjær spekesildfiletene og rødløken i skiver. Slå den varme laken over. Avkjøl.
Trinn 3
Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
Trinn 4
Pepperrotkrem: Visp sammen revet pepperrot, crème fraîche, dijonsennep og olivenolje. Smak til med presset sitron, sukker, gressløk, salt og pepper.
Pepperrot – Nordens pepper! Det svenske og danske kjøkkenet er helt utenkelig uten pepperrot. Smaken på pepperrot er sterk og karakteristisk, og den er super som krydder i sauser, supper, salater og kremer, som f.eks. blandet inn i creme fraiche.