Hopp til innhold

Syltet sild med pepperrotkrem

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
19 ingredienser
140 planlagt
Syltet sild med pepperrotkrem

Smaken av pepperrot er sterk og karakteristisk, og den er super som krydder i sauser, supper og kremer. I denne retten gir pepperrotkremen et løft til syltet sild.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Spekesild

250 gr
Spekesild
1 stk
Rødløk 4-pk

Lake

1 dl
Eddik 7%
1 ss
Dill
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Sukker
2 ts
Salt

Pepperrotkrem

10 gr
Pepperrot på tube
40 gr
Créme Fraîche
1 ss
Dijon sennep
2 dl
Olivenolje Primo Cutrera
1 stk
Sitron
1 ss
Gressløk
0.5 ss
Sukker

Grønnsaker

2 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Sukkererter
1 ss
Smør

Rugbrød

1 stk
Dansk rugbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær grønnsakene i skiver og stek dem raskt i en panne med smør. Smak til med salt. Anrett syltet sild, grønnsaker og pepperrotkrem som små buketter på tallerkenen og server med rugbrød. Hvis du bruker apetittsild, er den ferdig til servering. Anrett den sammen med grønnsaker og pepperrotkrem

Trinn 2

Lake: Kok opp vann, eddik, sukker og salt. Tilsett hakket dill. Skjær spekesildfiletene og rødløken i skiver. Slå den varme laken over. Avkjøl.

Trinn 3

Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 4

Pepperrotkrem: Visp sammen revet pepperrot, crème fraîche, dijonsennep og olivenolje. Smak til med presset sitron, sukker, gressløk, salt og pepper.

Pepperrot – Nordens pepper! Det svenske og danske kjøkkenet er helt utenkelig uten pepperrot. Smaken på pepperrot er sterk og karakteristisk, og den er super som krydder i sauser, supper, salater og kremer, som f.eks. blandet inn i creme fraiche.