Romjulssalat med røkelaksmousse

Har du røkelaks til overs etter julebuffeten, kan du gjerne benytte den til en velsmakende romjulssalat.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kjør benfri røkelaks i foodprosessor til en farse i 30 sekunder og spe med rømme, sitronsaft og kvernet pepper til en glatt mousse. Smak til om moussen trenger mer salt.
-
Trinn 2
Hjertebladsalat: Rens assorterte grønnsaker og kutt opp i tynne skiver.
-
Trinn 3
Del hjertebladsalaten i store blad og vask dem i kaldt vann. Anrett tørre salatblader på et fat. Legg i pene skjeer med røkelaksmousse og dryss med avsilte syltede grønnsaker på toppen av moussen. Pynt med frisk dill eller andre friske urter og sprinkle litt olivenolje over anretningen. Salaten serveres med godt brød til.
Prøv også