Hopp til innhold

Romjulssalat med røkelaksmousse

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
1 planlagt
Romjulssalat med røkelaksmousse

Har du røkelaks til overs etter julebuffeten, kan du gjerne benytte den til en velsmakende romjulssalat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Røkelaksmousse

300 gr
Røkelaks eller gravet laks
2 dl
Lettrømme eller creme fraiche
1 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Kvernet pepper
1 klype
Evt. litt salt

Hjertebladsalat

5 dl
Oppkuttede grønnsaker du har, f.eks: Gulrøtter, blomkål, rødløk, sukkererter, etc.
1 pk
Hjertebladsalat eller annen salat
1 potte
Dill
1 dl
Eddik 7%
1 dl
Sukker
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør benfri røkelaks i foodprosessor til en farse i 30 sekunder og spe med rømme, sitronsaft og kvernet pepper til en glatt mousse. Smak til om moussen trenger mer salt.

Trinn 2

Hjertebladsalat: Rens assorterte grønnsaker og kutt opp i tynne skiver.

Trinn 3

Del hjertebladsalaten i store blad og vask dem i kaldt vann. Anrett tørre salatblader på et fat. Legg i pene skjeer med røkelaksmousse og dryss med avsilte syltede grønnsaker på toppen av moussen. Pynt med frisk dill eller andre friske urter og sprinkle litt olivenolje over anretningen. Salaten serveres med godt brød til.