Klippfisk- og potetgrateng | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grillmat Fisk på grillen Klippfisk- og potetgrateng

Klippfisk- og potetgrateng

4.0 i snitt
Klippfisk- og potetgrateng

Klippefast fiskelykke! Konserveringsmetoden for klippfisk er en utenlandsimport med solid fotfeste her i landet. Den saltede og tørkede fisken brukes gjerne i ulike bacalao-varianter, eller som her – i en enkel og fabelaktig god grateng.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Fløtegratinerte poteter 700 g
0.5 dl
Kremfløte
1 stk
Purre
600 gr
Klippfiskloins, 300g, REMA 1000
1 stk
Rødløk 4-pk
2 stk
Tomat
1 ss
Finhakket basilikum
2 ss
Smør normalsaltet, Tine
100 gr
Griljermel, 400 g, Ideal
4 ss
Olivenolje, REMA 1000
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200°C. Bland fløtegratinerte poteter med vasket purre i tynne skiver, kremfløte og klippfisk i biter.

  2. Trinn 2

    Ha det i en smurt ildfast form og dryss griljermel på toppen. Stek formen i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomvarm.

  3. Trinn 3

    Tomatsalat: Skjær tomat i biter og rødløk (0,5 ss pr tomat) i fine skiver. Bland med olivenolje, hvitvinseddik og finhakket basilikum. Smak til med salt og sort pepper.

Bland parmesan med potet og fisk for kraftigere smak.