Klippfisk- og potetgrateng

Klippefast fiskelykke! Konserveringsmetoden for klippfisk er en utenlandsimport med solid fotfeste her i landet. Den saltede og tørkede fisken brukes gjerne i ulike bacalao-varianter, eller som her – i en enkel og fabelaktig god grateng.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200°C. Bland fløtegratinerte poteter med vasket purre i tynne skiver, kremfløte og klippfisk i biter.
-
Trinn 2
Ha det i en smurt ildfast form og dryss griljermel på toppen. Stek formen i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomvarm.
-
Trinn 3
Tomatsalat: Skjær tomat i biter og rødløk (0,5 ss pr tomat) i fine skiver. Bland med olivenolje, hvitvinseddik og finhakket basilikum. Smak til med salt og sort pepper.
Bland parmesan med potet og fisk for kraftigere smak.