Gravet laks med sennepssaus
_crop_36839_tif.jpg)
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Tørk laksefileten godt og del den i to på midten. Bland sukker, salt og grovknust pepper. Dryss ¼ av blandingen i en form stor nok til å romme laksefiletene. Legg på den ene fileten og dryss på 1/2 av saltblandingen. Dryss over halvparten av den hakkede dillen. Legg på den andre fileten. Dryss over resten av saltblandingen og resten av dillen. Dynk det hele med cognac, sherry eller akevitt.
Trinn 2
Dekk selve fisken med plastfilm og legg en tallerken over fatet. Sett fatet i kjøleskap og la Salmalaksen graves i 1 døgn. Vend gjerne en gang i løpet av prosessen.
Trinn 3
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl potetene og kutt dem i 1-2 cm terninger. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Fres i ett minutt og spe med melk og fløte som til en hvit saus. Rør godt så du ikke får klumper.
Trinn 4
Kok sausen et par minutter, tilsett hakket dill, malt muskat, og smak til med salt og pepper. Vend inn de kokte potetene og server.
Trinn 5
Ved servering skjæres laksefiletene i 2 mm skiver og serves med sennepssaus og dillstuede poteter eller ferdig potetsalat.