Hopp til innhold

Fiskeboller i sennepssaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
2 779 planlagt
Fiskeboller i sennepssaus

Sødmefulle gulrøtter og sennepssaus med akkurat passe sting er perfekt match for de milde fiskebollene.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Gulrøtter

3 dl
Eplejuice
4 stk
Gulrøtter
1 klype
Salt
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Sennepssaus

1 ss
Finhakket gressløk
0.5 dl
Créme fraîche
1 stk
Løk
1 ss
Dijonsennep
2 ss
Hvetemel
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Pepper
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Server med

500 gr
Poteter, løsvekt

Fiskeboller

1 pk
Fiskeboller

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og finkutt løken og surr den myk i smør. Tilsett hvetemel og bland godt. Spe inn kraften fra pakken og vann. Tilsett sennep og la sausen koke i ca. 3 minutter.

Trinn 2

Kok gulrøttene i eplejuice og vann i 5 minutter under lokk. Ta til side 1 dl kokevæske til sausen. Kok gulrøttene videre til de er blanke og resten av væsken er fordampet.

Trinn 3

Vend crème fraîche, finhakket gressløk og 1 dl kraft fra gulrøttene inn i sausen og smak til med salt og pepper. Legg i fiskebollene og la dem trekke i 5 minutter. Server på tradisjonelt vis med gulrøtter og kokte poteter.

Stek 100 g bacon sprøtt og strø over fiskebollene ved servering.