Hopp til innhold

Fiskeboller i rekesaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
368 planlagt
Fiskeboller i rekesaus

Fiskebollekrefter! Eller kanskje tvert om? God sjømat er bra for både kropp og smaksløker – og mens du lar fiskebollene putre i kraften, renser du rekene på ei fjøl.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Reker frosne løsvekt Godehav
1 potte
Dill, liten
3 dl
Lettmelk Tine
1 stk
Fiskeboller Gourmet 500g Godehav
500 gr
Poteter
2 ss
Smør
1 klype
Hel muskatnøtt
2 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Trinn 2

Tin og rens reker. Kok potetene.

Trinn 3

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melk og fiskebollekraft (ca 2 dl pr 3 dl melk) gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen.

Trinn 4

Tilsett fiskebollene og la gryten trekke til fiskebollene er varme.

Trinn 5

Ha rekene i rett før servering. Server med nykokte poteter og rikelig med hakket dill.

Revet gulrot smaker godt til dette.