Fiskeboller i karrisaus
Karrisausen er fiskebollenes beste venn – en litt annen vri, der barnas favorittfisk svømmer i mer eksotiske farvann.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finhakk løken og fres den blank i smør og karri. Tilsett hvetemel og fres lett. Spe gradvis med varm melk og rør godt så det ikke klumper seg. La sausen småkoke under omrøring i ca. 10 minutter. Da skal den ha en fin kremaktig konsistens.
-
Trinn 2
Varm fiskebollene i sausen. Server med kokte poteter og råkostsalat.
-
Trinn 3
Råkostsalat: Finsnitt kål og rasp gulrøtter grovt. Bland alt sammen og smak til med sukker, sitronsaft og litt salt og pepper.
Istedenfor karri kan du smake til sausen med f.eks. gressløk, dill eller finhakkede grønnsaker. Finhakkede grønnsaker freses sammen med smøret når du lager sausen. Erter er også godt til fiskeboller i hvit saus. Varm dem opp i sausen rett før servering.