Hopp til innhold

Fiskeboller i hvit saus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
1 635 planlagt
Fiskeboller i hvit saus

Den tradisjonelle fiskebollefavoritten. Lag den hvite sausen med fiskekraft fra pakken og server med råkost, erter og nypoteter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Fiskeboller

500 gr
Fiskeboller
1 klype
Pepper

Erter

350 gr
Erter, frosne

Hvit saus

3 dl
Lettmelk
1 ss
Smør
2 ss
Hvetemel

Poteter

500 gr
Nypoteter

Råkost

2 stk
Gulrot
0.5 stk
Sitron

Til servering

0.5 stk
Sitron

Slik gjør du

Trinn 1

Kok poteter. Råkost: Skrell og riv gulrøttene, ha det i en bolle og press over sitronsaft. Bland godt.

Trinn 2

Hvit saus: Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk og fiskekraft fra pakken. La sausen småkoke i minst 5 minutter. Rør jevnlig slik at sausen ikke svir seg i bunnen.

Trinn 3

Tilsett grønne erter og rør rundt. Vend inn fiskebollene og la det bli gjennomvarmt. Smak til med nykvernet pepper. Server med kokte poteter, råkost og sitronbåter.

Server med frisk hakket dill.