Breiflabb med basilikum og spansk salsa

Helgemiddag for ulkedager! Breiflabb, marulk, sjødjevel – kjær matfisk har mange navn og denne forfører middagsgjestene i en fyrrig tomatsalsa.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Tin fisken. Sett ovnen på 180°C. Bland basilikum, hvitløk og olivenolje fint i en morter eller blender. Smak til med salt og kajennepepper.
Trinn 2
Del fisken i biter og bland den godt med basilikumoljen. Ha fiskebitene i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 10-15 min. Kok ris.
Trinn 3
Fres finhakket løk, hvitløk og paprika i litt olje.
Trinn 4
Kok opp buljong og hermetiske tomater. La det koke i 5 minutter og kjør det fint med stavmikser eller blender.
Trinn 5
Rett før servering kan du blande terninger av tomat og agurk inn i sausen. Smak til med kajennepepper og salt. Du kan servere salsaen både varm og kald. Server kokt ris til den bakte fisken og salsaen.
Grillet brød er godt til denne retten.