Hopp til innhold

Breiflabb med basilikum og spansk salsa

3.2 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
18 planlagt
Breiflabb med basilikum og spansk salsa

Helgemiddag for ulkedager! Breiflabb, marulk, sjødjevel – kjær matfisk har mange navn og denne forfører middagsgjestene i en fyrrig tomatsalsa.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 dl
Middagsris REMA 1000
2 stk
Tomat
1 boks
1 potte
Basilikum
1 stk
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Agurk
1 pose
Breiflabb frossen Godehav
4 ss
Olivenolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
1 klype
Kajennepepper
2 dl
Grønnsaksbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Tin fisken. Sett ovnen på 180°C. Bland basilikum, hvitløk og olivenolje fint i en morter eller blender. Smak til med salt og kajennepepper.

Trinn 2

Del fisken i biter og bland den godt med basilikumoljen. Ha fiskebitene i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 10-15 min. Kok ris.

Trinn 3

Fres finhakket løk, hvitløk og paprika i litt olje.

Trinn 4

Kok opp buljong og hermetiske tomater. La det koke i 5 minutter og kjør det fint med stavmikser eller blender.

Trinn 5

Rett før servering kan du blande terninger av tomat og agurk inn i sausen. Smak til med kajennepepper og salt. Du kan servere salsaen både varm og kald. Server kokt ris til den bakte fisken og salsaen.

Grillet brød er godt til denne retten.