Paella med laks, skjell og scampi | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Blåskjell Paella med laks, skjell og scampi

Paella med laks, skjell og scampi

5.0 i snitt
Paella med laks, skjell og scampi

En rik og raus sjømatklassiker! Hvis du har en vid paellapanne, kan hele retten tilberedes på grillen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1.2 l
Fiskebuljong eller -kraft
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 kurv
Cherrytomater
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
2 ts
Paprikapulver
400 gr
Risottoris
0.5 gr
Safran
400 gr
Laks
0.5 kg
Blåskjell
270 gr
Scampi
8 stk
Kamskjell
2 ss
Olje
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt
0.5 ts
Chilipulver

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 220°C. Kok opp kraft eller vann med buljongterning.

  2. Trinn 2

    Del paprika i to og fjern frøene inni. Bak tomater og paprika i 20 minutter. Kutt paprikaen i mindre biter.

  3. Trinn 3

    Varm olje i en dyp panne eller en vid gryte. Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Stek i olje i ca. 2 minutter. Tilsett finhakket chili, ris, paprikapulver og safran. Bland godt og hell over kraften. Kok inn mens du rører om fra tid til annen.

  4. Trinn 4

    Når risen begynner å bli ferdig kokt etter ca. 18 minutter, tilsett laks i biter, blåskjell, de bakte cherrytomatene og paprikabitene og sett på lokk. La småkoke i 8 minutter. Hvis risen blir tørr, spe med litt vann.

  5. Trinn 5

    Krydre kamskjellene med salt og pepper og chilipulver. Varm litt olje i en annen panne. Stek kamskjellene i 2 minutter på hver side og løft dem ut. Skru opp varmen og stek scampiene i ca. 1 minutt slik at de blir varme. (Hvis du bruker ferdigkokte blåskjell – la dem steke med scampiene.) Ha kamskjell og scampi i paellapannen og server umiddelbart med sitronbåter, godt brød og aioli eller urtemajones.