Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Grillet torskefilet med fennikel, tomat og parmesan

Tidsbruk 25 minutter
11 ingredienser
390 planlagt
Grillet torskefilet med fennikel, tomat og parmesan
Klikk og dra
til kalenderen
Bonusen av å tilberede torskemiddagen på grillen, er den deilige røyksmaken på fisk og grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torsk

500 g
Torskefilet
1 ts
Dijonsennep
30 g
Revet parmesan
1 dl
Salt
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

1 stk
Fennikel
3 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
3 ss
Olivenolje

Ciabatta

1 pakke
Ciabatta

Slik gjør du

Trinn 1

Tenn grillen.

Trinn 2

Ha 1 dl salt i en liter iskaldt vann (gjerne med noen isbiter). Ta torskefileten ut av aluminiumsformen og legg den i isvannet. La fileten ligge der i minst 10 minutter.

Trinn 3

Ha skivet fennikel, finhakket hvitløk, hermetiske tomater og olivenolje i aluminiumsformen og grill i ca. 10 minutter – så det koker viltert og kanskje blir litt brent langs kanten.

Trinn 4

Ta torsken ut av vannet og tørk av den med kjøkkenpapir. Stryk litt sennep på undersiden av hver filet. Dytt grønnsakene ut til siden i aluminiumsformen, og legg torsken i midten. Dryss over revet parmesan og krydre med pepper. La stå på grillen i 8-10 minutter, til fisken er ferdig og flaker seg fint. Har du kulegrill, sett på lokk underveis, så får fisken fin røyksmak.

Trinn 5

Imens, del ciabattaene i to på langs. Legg dem i utkanten av grillen. La grille i 2-3 minutter på hver side så de blir gjennomvarme og gyllenbrune. Pensle med litt olivenolje før servering.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender