Grillet torskefilet med fennikel, tomat og parmesan

Tidsbruk 25 minutter
11 ingredienser
1173 planlagt
Grillet torskefilet med fennikel, tomat og parmesan
Legg oppskrift
i handlelapp
Bonusen av å tilberede torskemiddagen på grillen, er den deilige røyksmaken på fisk og grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torsk

500 g
Torskefilet
1 ts
Dijonsennep
30 g
Revet parmesan
1 dl
Salt
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

1 stk
Fennikel
3 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
3 ss
Olivenolje

Ciabatta

1 pakke
Ciabatta

Slik gjør du

Trinn 1

Tenn grillen.

Trinn 2

Ha 1 dl salt i en liter iskaldt vann (gjerne med noen isbiter). Ta torskefileten ut av aluminiumsformen og legg den i isvannet. La fileten ligge der i minst 10 minutter.

Trinn 3

Ha skivet fennikel, finhakket hvitløk, hermetiske tomater og olivenolje i aluminiumsformen og grill i ca. 10 minutter – så det koker viltert og kanskje blir litt brent langs kanten.

Trinn 4

Ta torsken ut av vannet og tørk av den med kjøkkenpapir. Stryk litt sennep på undersiden av hver filet. Dytt grønnsakene ut til siden i aluminiumsformen, og legg torsken i midten. Dryss over revet parmesan og krydre med pepper. La stå på grillen i 8-10 minutter, til fisken er ferdig og flaker seg fint. Har du kulegrill, sett på lokk underveis, så får fisken fin røyksmak.

Trinn 5

Imens, del ciabattaene i to på langs. Legg dem i utkanten av grillen. La grille i 2-3 minutter på hver side så de blir gjennomvarme og gyllenbrune. Pensle med litt olivenolje før servering.