Grillet taco med svin og chipotlerømme

3.4 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
511 planlagt
Grillet taco med svin og chipotlerømme
Legg oppskrift
i handlelapp
Prøv en vri på den klassiske tacoen ved å grille ingrediensene først. Enkel å lage og toppet med deilig ananas, tomatsalsa og chipotlerømme.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1
Tynnskåret ytrefilet av svin
0.5 stk
Ananas
1 ss
Syltet jalapeño, finhakket
2 ts
Spisskummen
1 ts
Chiliflakes
1 ts
Salt

Tomatsalsa

6 stk
Store tomater
1 stk
Rødløk
0.5 potte
Fersk koriander
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili uten frø
1 stk
Lime
1 ts
Salt

Chipotlerømme

2 dl
Rømme
0.5 stk
Lime
1 fedd
Hvitløk
5 dråpe
Tabasco

Slik gjør du

Trinn 1

Chipotlerømme: Finhakk hvitløk og bland alle ingrediensene til chipotlerømmen.

Trinn 2

Tomatsalsa: Kutt tomat og rødløk i små terninger. Finhakk chili og hvitløk. Bland ingrediensene, og tilsett saften av én lime og koriander. Smak til med salt.

Trinn 3

Skjær bort skallet på ananasen og kutt i tykke skiver. Pensle med olje, salt, spisskummen og chiliflak. Grill i 3–4 minutter på hver side, til ananasen er mør og saftig.

Trinn 4

Krydre svinekjøttet med salt, pepper og litt olje. Grill på sterk varme et par minutter på hver side.

Trinn 5

Grill tortillalefsene rett på grillen, ca. 30 sekunder på hver side.

Trinn 6

Fyll lefsene med grillet svinekjøtt, grillet ananas, tomatsalsa og chipotlerømme.

TIPS!

Du kan gjerne bruke hjemmelaget tacokrydder på ananasen, eller bruke ferdig kryddermiks hvis du vil det.

Oppskriften er laget av

Reneé Fagerhøi