Grillet søtpotetsalat med løk, lime, chili og nøtter

9 ingredienser
121 planlagt
Grillet søtpotetsalat med løk, lime, chili og nøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillet søtpotet er deilig i seg selv, som en bakt potet med ekstra mye smak. Søtpotet trenger lang tid på grillen, så hvis du vil gjøre det enklere kan du bake den i ovnen ved 180 grader i 45 minutter til en time og så svi av på grillen. Retten smaker også godt til grillet fisk, svin eller kylling.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Søtpoteter
2 stk
Løk
2 stk
Lime (saften)
2 ss
Finhakket frisk koriander
2 ss
Sesamolje
5 ts
Chilisaus
50 g
Peanøtter eller cashewnøtter
1 ss
Sesamfrø
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Grill søtpoteter og løk i utkanten av grillen, på indirekte varme. Snu flere ganger. De kan godt bli litt svartbrent og rynkete utenpå, men ikke helt forkullet.

Trinn 2

Søtpotetene er ferdige når de er myke helt gjennom. Stikk med en gaffel eller kniv.

Trinn 3

Løken er ferdig når søtpoteten er det – den er god både når den er gjennomstekt og myk, og når den fortsatt har litt spenst i seg.

Trinn 4

Grill chilien i et par minutter på høy varme.

Trinn 5

Avkjøl litt. Del løk og søtpotet i to. Fjern skinnet på søtpoteten og de brente ytterste lagene på løken. Skjær søtpotet i terninger, løk i skiver og hakk chili.

Trinn 6

Ha alt i en bolle. Ha over limesaft, finhakket koriander, sesamolje sesamfrø og chilisaus. Smak til med salt og topp med hakkede nøtter.

Denne oppskriften er laget av Andreas Viestad