Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Grillet ratatouille

Tidsbruk 40 minutter
14 ingredienser
93 planlagt
Grillet ratatouille
Legg oppskrift
i handlelapp
En grillvariant av den franske grønnsaksstuingen. Passer like godt til kjøtt som til fisk. Grillet er best!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Squash
1 stk
Gul squash
1 stk
Aubergine
2 stk
Rødløk 4-pk
2 stk
Rød paprika
2 stk
Gul paprika
4 stk
Tomater
1 stk
Hel hvitløk
0,5 potte
Frisk basilikum eller persille
1 stk
Sitron, saften
50 g
Revet parmesan
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær grønnsakene i store biter og ha dem i en aluminiumsform. Hell over litt olivenolje, samt salt og pepper. Sett formen på den kalde sonen av grillen, ta ned lokket. Grill grønnsakene på indirekte varme i ca. 20 minutter.

Trinn 2

Ta grønnsakene ut av formen og grill dem over varmekilden slik at de får en fin farge. Legg dem deretter tilbake i formen. Grill eventuelt litt lenger over indirekte varme hvis grønnsakene fortsatt er litt harde.

Trinn 3

Klem de ferdiggrillede hvitløkfeddene ut på en skjærefjøl og grovhakk dem. Ha hvitløksbitene i en stor bolle. Legg de ferdiggrillede grønnsakene på skjærefjølen. Grovhakk grønnsakene og rør dem forsiktig sammen med hvitløksbitene.

Trinn 4

Hell sitronsaft over grønnsakene. Tilsett de friske urtene, rør sammen og smak til med salt og pepper. Ha parmesanost over og server.