Grillet ratatouille

Tidsbruk 40 minutter
14 ingredienser
101 planlagt
Grillet ratatouille
Legg oppskrift
i handlelapp
En grillvariant av den franske grønnsaksstuingen. Passer like godt til kjøtt som til fisk. Grillet er best!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Squash
1 stk
Gul squash
1 stk
Aubergine
2 stk
Rødløk 4-pk
2 stk
Rød paprika
2 stk
Gul paprika
4 stk
Tomater
1 stk
Hel hvitløk
0,5 potte
Frisk basilikum eller persille
1 stk
Sitron, saften
50 g
Revet parmesan
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær grønnsakene i store biter og ha dem i en aluminiumsform. Hell over litt olivenolje, samt salt og pepper. Sett formen på den kalde sonen av grillen, ta ned lokket. Grill grønnsakene på indirekte varme i ca. 20 minutter.

Trinn 2

Ta grønnsakene ut av formen og grill dem over varmekilden slik at de får en fin farge. Legg dem deretter tilbake i formen. Grill eventuelt litt lenger over indirekte varme hvis grønnsakene fortsatt er litt harde.

Trinn 3

Klem de ferdiggrillede hvitløkfeddene ut på en skjærefjøl og grovhakk dem. Ha hvitløksbitene i en stor bolle. Legg de ferdiggrillede grønnsakene på skjærefjølen. Grovhakk grønnsakene og rør dem forsiktig sammen med hvitløksbitene.

Trinn 4

Hell sitronsaft over grønnsakene. Tilsett de friske urtene, rør sammen og smak til med salt og pepper. Ha parmesanost over og server.