Grillet quesadilla med kylling og tomatsalsa

Tidsbruk 20 minutter
12 ingredienser
857 planlagt
Grillet quesadilla med kylling og tomatsalsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Quesadilla er en mexikansk favoritt som tar utgangspunkt i hvetetortillas med ost og annet fyll. Denne oppskriften både smaker fantastisk og er enkel å lage - en garantert favoritt for store og små.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Quesadillas

600 g
Hubbard lårfilet (2-3 per person)
4 stk
Hvetetortillas
100 g
Revet cheddar-ost
0.5 stk
Finhakket løk
1 stk
Finhakket rød chili

Tomatsalsa

1 stk
Stor, moden tomat, uten frø, finhakket
2 ss
Finhakket rødløk
0.2 stk
Finhakket jalapeño-chili eller frisk grønn chili
1 stk
Lime
1 ss
Finhakket frisk koriander
0.5 ts
Pepper
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Slik griller du lårfilet: Legg lårfileten på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt lårfileten over på direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter.

Trinn 2

Tomatsalsa: Bland sammen tomat, rødløk, chili, limesaft og koriander i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Quesadillas: Legg 2 tortillalefser på et stekebrett. Topp hver lefse med cheddar-ost, og halvparten av løken og chilien. Legg to lefsene på toppen. Grill quesadillaene først på indirekte varme til osten smelter. Flytt deretter til direkte varme, og grill videre til de har fått en fin grillfarge på begge sider. Skjær quesadillaene i trekantede «pizzastykker» og server straks.

Beregn 2-3 lårfileter per person

Lårfilet av kylling, 600g

Lårfilet av kylling, 600g

Solvinge, Hubbard

Visste du at?

Kylling fra Solvinge både vokser saktere og lever lenger enn kylling som normalt produseres i Norge, og er av en sunnere og mer aktiv rase. Et godt valg for deg som er opptatt av bedre dyrevelferd!