Grillet nektarin med spekeskinke

3.5 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
364 planlagt
Grillet nektarin med spekeskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillet nektarin er supergodt sammen med sprøstekt spekeskinke, yoghurt og peppermynte. Prøv denne oppskriften som forrett, tapas eller en frisk lunsj.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

8 stk
Nektariner
4 dl
Tyrkisk yoghurt (eventuelt yoghurt naturell)
0.5 stk
Sitron
2 pakke
Fjelltørket spekeskinke
200 g
Fetaost naturell
100 g
Hasselnøtter
1 neve
Peppermynte, fersk
1 ss
Flytende honning
1 ts
Salt
1 ts
Nøytral olje

Slik gjør du

Trinn 1

Del nektarinene i to og fjern steinen. Pensle snittflaten på nektarinene med litt nøytral olje. Grill i ca. 3 minutter på hver side.

Trinn 2

Kutt spekeskinken i tynne strimler og stek sprøtt i en tørr panne på medium varme.

Trinn 3

Rist hasselnøttene gylne i en tørr panne eller i ovn ved 170 grader i 10 minutter. Knus nøttene lett med en kniv.

Trinn 4

Bland yoghurt, sitronsaft, peppermynte, honning og salt.

Trinn 5

Fordel de grillede nektarinene utover et serveringsfat. Smuldre fetaost og hasselnøtter over.

Trinn 6

Bruk en skje og fordel yoghurtdressingen tilfeldig rundt over nektarinene, avslutt med den sprø spekeskinken og noen peppermynteblader.