Grillet laks med smørdampede grønnsaker

Tidsbruk 35 minutter
9 ingredienser
106 planlagt
Grillet laks med smørdampede grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Hold dampen oppe! Smørdampede grønnsaker beholder mer av den gode smaken og næringsstoffene. Med grillet laks er dette en herlig sommerklassiker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 stk
Hodekål
2 stk
Gulrot
1 stk
Brokkoli
1 potte
Dill, liten
1 stk
Sitron
3 dl
Lettrømme Tine
500 g
Nypoteter
4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Stek laksen etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp litt vann, smør og litt salt og pepper i en kjele. Del grønnsakene i grove biter og ha dem i kjelen. Damp dem møre under lokk.

Trinn 3

Trinn 3

Smak rømmen til med finhakket dill og sitron. Server laksen med potetene, de dampede grønnsakene og rømmedressingen.