Grillet laks med pak choi

15 ingredienser
290 planlagt
Grillet laks med pak choi
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillet laks med pak choi og ponzu-saus. Ponzu-saus er en japansk klassiker basert på soyasaus og sitrus; frisk og litt salt, en perfekt match til grillet laks.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Naturell laksefilet
2 ss
Solsikkeolje
1 boks
Ponzu Sauce
2 pakke
Pak Choi

Nudelsalat

150 g
Tørkede nudler
0.5 stang
Stangselleri
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød chili
0.3 pakke
Rødkål
100 g
Cashewnøtter

Dressing

0.5 stk
Appelsin
1 stk
Lime
2 ss
Soyasaus
1 neve
Koriander
1 ss
Honning

Slik gjør du

Trinn 1

Riv stangselleri i strimler, riv gulrøtter, snitt rødkål, finhakk chili og nøtter.
Press lime og appelsinsaft. Rør inn soyasaus og honning.

Trinn 2

Pensle fisken med solsikkeolje. Ha grillen på middels varme og pensle grillristen. Legg fisken forsiktig på direkte varme med skinnsiden opp. La fisken ligge til den har fått grillstriper og begynner å løsne fra grillristen. Snu fisken med en tynn grillspade (eller perforert stekespade til fisk) og legg fisken på indirekte varme med lokket på til den er ferdig. Mot slutten av steketiden pensles laksen med litt av ponzu-sausen.

Trinn 3

Del pak choi på langs og løk i to og legg på indirekte varme. Legg på lokk, og grill i ca. 5-6 minutter. Flytt så løk og pak choien til sterk varme for å gi en fin grillfarge. Snu flere ganger slik at det ikke brenner.

Trinn 4

Kok opp nudlene til al dente. Sil av vannet og ha dem i en bolle. Vend grønnsakene inn i nudlene. Hell over dressingen og bland godt sammen. Topp med en håndfull frisk koriander. Server laksen med nudelsalaten, pakchoi og ponsusausen.

PONZU SAUCE

PONZU SAUCE

LAKSEFILET NATURELL M/SKINN 400G FISKERIET

LAKSEFILET NATURELL M/SKINN 400G FISKERIET