Grillet kyllingspyd Yakitori

7 ingredienser
1166 planlagt
Grillet kyllingspyd Yakitori
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillet kyllingspyd Yakitori med friske grønnsaker. Yakitori sausen er hemmeligheten til disse grillspydene – så enkel å lage og perfekt til sene sommerkvelder!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

700 g
Lårfilet av kylling

Yakitorisaus

2.5 dl
Teriyakisaus
3 ts
Revet ingefær
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Sesamolje
1 stk
Limesaft
3 ss
Riseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Yakitorisaus: Riv ingefær og bland med teriyakisaus i en stor bolle. Hell en halv desiliter av sausen over i en mindre bolle som du skal bruke til servering.

Trinn 2

Bland riseddik og hvitløk inn i den store bollen, og sesamolje og limesaft i den lille bollen.
Bruk den store bollen til å pensle fisk eller kylling før og under grillingen, og den lille bollen som saus du kan sette på bordet.

Trinn 3

Grillspyd: Ha sausen i en bolle, en dyp og stor tallerken eller et fat. Sett til side litt av sausen som du kan bruke til servering.

Trinn 4

Tre kjøttet på spyd. Del de største stykkene i to på langs. Det er tykkelsen på kjøttet som avgjør hvor lang tid det må grilles.
Legg grillspydene i sausen og vend rundt. La dem gjerne ligge slik mens du gjør i stand grillen.

Trinn 5

Tenn grillen, ikke bruk for mye kull – grillen skal ikke være altfor varm.

Trinn 6

Grill kyllingspydene. Vend dem ofte, og pensle med sausen underveis. Dette er med på å gi mer smak, samtidig som det kjøler ned overflaten på kjøttet. Det er om å gjøre å få en fin bruning, men uten at sukkeret i marinaden brenner seg. Bruk heller lang tid med flere ganger av og på grillen enn å risikere en bitter brentsmak.

Lårfilet av kylling, 600g

Lårfilet av kylling, 600g

Solvinge, Hubbard

Tips

Hemmeligheten med å få til bra resultat, er å følge med hele tiden, slik at du får til fin bruning uten at det blir brent. Det betyr at du ikke kan forlate grillen underveis. Hvis det er vanskelig, er en jukseversjon å pensle kyllingen med olje og grille den nesten ferdig, og deretter vende den i sausen. Det gir ikke like dyp smak av sausen, men det er mindre fare for at det blir brent.