Grillet kyllinglårfilet med yoghurt

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
19 planlagt
Grillet kyllinglårfilet med yoghurt
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne oppskriften med kyllinglårfilet med yoghurtmarinade av karri, lime og ingefær er perfekt en varm sommerdag. Passer godt med en frisk salat til.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Marinade

4 dl
Yoghurt naturell
2 ss
Karri
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Fersk ingefær, revet
1 potte
Koriander
1 stk
Lime, saften
2 ts
Sukker
1 ts
Salt
1 ts
Chilipulver

Kylling

800 g
Kyllinglårfilet (eventuelt kyllingbryst uten skinn)

Grillet squash

2 stk
Squash
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
1 dl
Gresskarkjerner
1 dl
Granateplekjerner
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kyllinglårfilet: Bland ingrediensene til marinaden og hell i to skåler. Legg kyllinglårfiletene i en pose med den ene halvdelen av marinaden. La stå kaldt i minst en time, gjerne lenger.

Trinn 2

Grillet squash: Lag marinade ved å blande sammen olivenolje, hakket hvitløk, chili, og salt. Skrell og ta ut granateplekjernene dersom du har kjøpt hel frukt.

Trinn 3

Forvarm en stekepanne med høy temperatur. Rist gresskarkjernene i tørr panne med litt salt, til de blir gylne.

Trinn 4

Skjær squash i 1 cm skiver. Grill squashskivene 2-3 minutter på hver side. Legg i en bolle og topp med ristede gresskarkjerner og granateplekjerner.

Trinn 5

Kyllinglårfilet: Fyr opp grillen med en varm sone og en hvilesone. Tørk av litt av marinaden og grill på medium varme i 2-3 minutter på hver side under lokk.

Trinn 6

Server kyllinglårfiletene med resten av marinaden og masse koriander på toppen. Server med en god salat, grillet squash og annet godt.

TIPS

Kjøtt fra kyllinglår er smakfullt og mørt, og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet, og er dermed perfekt for grillen!