Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Grillet kyllinglår med tomatsalat

Tidsbruk 45 minutter
8 ingredienser
394 planlagt
Grillet kyllinglår med tomatsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Låret er det saftigste og mest smaksrike stykket på kyllingen – her serveres det benløst, sprøstekt og gyllent, sammen med ris og en chunky tomatsalsa.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

500 g
Kyllinglår
1 ss
Solsikkeolje

Ris

4 dl
Middagsris

Tomatsalat

6 stk
Tomat
1 stk
Løk
4 ss
Balsamicoeddik
0,5 ts
Sukker
4 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 190˚C. Kok ris etter anvisning på pakken. Bein ut kyllinglårene. Smør skinnsiden på kyllingen med olje. Krydre med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Grill eller stek lårene på skinnsiden på middels høy varme i 3-4 min. til det har fått et sprøtt og gyllent skinn. Sett dem i stekeovnen og stek videre ca. 8 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Tomatsalat: Del tomater i jevnstore biter og skjær løk i tynne skiver. Bland tomater og løk med eddik, sukker og olivenolje. Smak til med maldonsalt og nykvernet sort pepper. Bland godt. Server kyllinglårene med kokt ris og tomatsalat.

Serveringsforslag

Det er godt med basilikum i tomatsalaten.