Grillet kyllingfilet med pestorømme

3.4 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
392 planlagt
Grillet kyllingfilet med pestorømme
Legg oppskrift
i handlelapp
Med smaker som hvitløk, chili og ingefær, blir grillet kylling raskt en favoritt til sommermaten. Server gjerne med grillede grønnsaker og mye pestorømme.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

700 g
Kyllingfilet
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
2 ss
Ingefær
2 ss
Timian
2 ts
Salt
1 ts
Pepper
0.5 dl
Olivenolje

Pestorømme

1
Pesto
1 stk
Lettrømme
1 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å lage marinaden: Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Bland sammen med olivenolje, salt, pepper og timian.

Trinn 2

Hell marinaden i en bolle. Ha kyllingbrystene oppi og bland godt. La stå i 10 minutter.

Trinn 3

Fyr opp grillen og pensle grillristen med olivenolje. Legg kyllingen på grillen (direkte varme), og grill med lokket på i tre minutter.

Trinn 4

Snu kyllingen og flytt stykkene over på indirekte varme. Bruk gjerne et steketermometer, kyllingen skal ha en kjernetemperatur på 65 grader. Ca. 6-8 minutter til på grillen.

Trinn 5

Ta av kyllingen og la hvile i fem minutter før du skjærer i det. Bland sammen ingrediensene til pestorømmen.

Trinn 6

Skjær kyllingbrystene i skiver og ha på en tallerken med pestorømme, og gjerne grillede grønnsaker til.