Grillet grønnsaksterrine

13 ingredienser
81 planlagt
Grillet grønnsaksterrine
Legg oppskrift
i handlelapp
Grønnsaksterrine er en variant av den franske klassikeren. Her har vi brukt grønnsaker som grilles og legges lagvis i en brødform som en lasagne. Bruk litt ost innimellom noen av lagene, enten hvit geitost – chevre – eller fetaost.

Dette er en deilig hovedrett i seg selv og passer til 4 personer. Bruker du den som tilbehør tilbehør til lam, kylling og fisk, rekker oppskriften til 6-8 personer.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 stk
Auberginer
4 stk
Paprika (gjerne ulike farger)
12 stk
Cherrytomater
1 stk
Løk
1 ss
Olje
1 stk
Fennikel
1 stk
Squash
1 ss
Frisk hakket timian
1 ss
Frisk hakket oregano
2 fedd
Hvitløk
200 g
Chevre, feta eller ricotta
70 g
Revet parmesan
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær auberginene i skiver og strø på salt. Legg dem i et dørslag, så de får svettet ut litt væske.

Trinn 2

Grill paprikaene på sterk varme så de blir litt brent, flytt dem deretter til indirekte varme. Legg tomatene og hel løk ved siden av.

Trinn 3

Tørk væsken av auberginene, pensle med olje (ikke gi dem så mye som de vil ha). Grill auberginene, gjerne i flere omganger, så det ikke blir for fullt på grillen. De skal bli litt brente, og helt gjennomstekte, men ikke falle fra hverandre eller bli forkulla, så pass på varmen.

Trinn 4

Skjær fennikel og squash i tynne skiver og grill kjapt på høy varme.

Trinn 5

Når paprikaene er ferdige, riv eller børst av skinnet og riv eller kutt i mindre biter.

Trinn 6

Skjær løken i skiver – den er nok litt ujevnt grillet, det er godt!

Trinn 7

Legg grønnsakene lagvis i en brødform. Strø hakkede urter, finhakket hvitløk, smuldret ost og revet parmesan mellom lagene. La formen med grønnsaker stå i utkanten av grillen i 15 minutters tid.

Trinn 8

Like før servering, hvelv ut terrinen på en tallerken. Hell gjerne over litt olje og strø eventuelt over litt mer friske urter.

Denne oppskriften er laget av Andreas Viestad