Grillet entrecôte med urtemarinade

3.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
187 planlagt
Grillet entrecôte med urtemarinade
Legg oppskrift
i handlelapp
Prøv grillet entrecôte med saftig urtemarinade, grillet paprika og mais. Denne enkle oppskriften hjelper deg med å lykkes med saftig kjøtt gang etter gang.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

250 g
Entrecôte á 200-250 g (1 per person)
1 ss
Frisk timian, hakket
1 ss
Frisk rosmarin, hakket
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Salt
2 ts
Sort pepper, kvernet
2 ss
Olivenolje

Grillet paprika

3 stk
Paprika
2 fedd
Hvitløk, hakket
1 ss
Frisk rosmarin, hakket
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Grillet mais

4 stk
Mais, ferske eller ferdigkokte
50 g
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Romtemperer kjøttet en time før du skal grille. Salte og pepre dem på begge sider, vær raus med krydderet. Varm opp grillen til sterk varme.

Trinn 2

Paprika: Del paprikaen i fire og ta ut innmaten. Finhakk rosmarin og hvitløk. Bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en bolle. Smør paprikaen med marinaden.

Trinn 3

Maiskolber: Smelt smør, og bland med salt og kvernet sort pepper. Pensle smøret over maisen.

Trinn 4

Grill maiskolber på sterk varme i ca. fem minutter. Pensle gjerne med mer smør ved servering. Grill paprika under lokk i ca. 4-5 minutter på hver side. Smør et ekstra lag med marinade før servering, og dryss over rosmarin og litt sitronsaft, hvis du har det.

Trinn 5

Entrecôte: Finhakk urtene og hvitløken, og bland med olivenolje. Vend entrecotene i urtemarinaden og legg dem på grillen. La ligge ca. 2-3 minutter på hver side med lokket på, avhengig av tykkelsen. Tykke skiver kan ligge ½ minutt ekstra.

Trinn 6

Legg deretter biffen på indirekte varme i ca. to minutter (da blir kjøttet medium stekt). Når kjøttet er ferdig lar du det hvile i fem minutter på en kald tallerken før du skjærer i det.

Server med grillet mais og paprika.

TIPS

Spisspaprika egner seg ekstra godt til grilling, da disse er noe søtere og tar kortere tid å grille.