Grillet avokado med cherrytomater og paprika

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
193 planlagt
Grillet avokado med cherrytomater og paprika
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillet avokado skal ikke grilles lenge, den trenger ikke bli varm helt gjennom, det er best med noen sekunder på skikkelig høy varme. Kjempegod for seg selv og til grillet lam eller biff.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

12 stk
Cherrytomater
2 stk
Paprika
1 stk
Liten rød chili
4 stk
Avokado
4 fedd
Hvitløk
1 neve
Grønne urter (f.eks koriander og persille)
3 ss
Olivenolje
1 stk
Lime (saften)
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Grill tomater, paprika og chili på grillen til de begynner å kollapse.

Trinn 2

Grill deretter på indirekte varme, sett på lokk og la grille i omlag 15 minutter.

Trinn 3

Løft av med en klype. Vær forsiktig med tomatene, så de ikke mister all væsken.

Trinn 4

Når paprikaen er avkjølt nok, skrell dem og skjær i skiver.

Trinn 5

Del chilien på langs, skrap ut hinner og frø hvis du ikke vil ha den så sterk, og finhakk resten.

Trinn 6

Bland paprika, tomat og chili med finhakket hvitløk, hakkede urter, olivenolje og lime. Smak til med salt.

Trinn 7

Del avokadoene i to, fjern steinene. Pensle med litt olje. Krydre med salt. Grill på høy varme i 45 sekunder til ett minutt.

Trinn 8

Fyll avokadoene med paprikablandingen og server.

Denne oppskriften er laget av Andreas Viestad