Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Grillet aubergine og squash

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
33 planlagt
Grillet aubergine og squash
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillet aubergine og squash er grunnsmaker i det greske kjøkkenet, og veldig godt tilbehør til grillet fisk og kjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Aubergine og squash

1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
1 neve
Frisk basilikum
2 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Vinaigrette

2 ss
Rødvinseddik
3 fedd
Hvitløk
4 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vinaigrette: Bland sammen olje, rødvinseddik og presset hvitløk i en liten bolle. Rør i oljen til blandingen er jevn. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Skjær av endene av auberginen og squashen. Skjær dem i to på langs og legg dem i en aluform. Hell over olivenolje, og ha på litt salt og pepper.

Trinn 3

Grill dem på direkte varme til de har fått fin farge. Legg grønnsakene over på indirekte varme, ta ned lokket, og grill videre til de er møre.

Trinn 4

Skjær dem 2 cm tykke skiver og legg skivene på et fat. Hell over vinaigretten og dryss over basilikumblader. Ha på litt kvernet pepper og server.