Grillet aubergine og squash

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
36 planlagt
Grillet aubergine og squash
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillet aubergine og squash er grunnsmaker i det greske kjøkkenet, og veldig godt tilbehør til grillet fisk og kjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Aubergine og squash

1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
1 neve
Frisk basilikum
2 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Vinaigrette

2 ss
Rødvinseddik
3 fedd
Hvitløk
4 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vinaigrette: Bland sammen olje, rødvinseddik og presset hvitløk i en liten bolle. Rør i oljen til blandingen er jevn. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Skjær av endene av auberginen og squashen. Skjær dem i to på langs og legg dem i en aluform. Hell over olivenolje, og ha på litt salt og pepper.

Trinn 3

Grill dem på direkte varme til de har fått fin farge. Legg grønnsakene over på indirekte varme, ta ned lokket, og grill videre til de er møre.

Trinn 4

Skjær dem 2 cm tykke skiver og legg skivene på et fat. Hell over vinaigretten og dryss over basilikumblader. Ha på litt kvernet pepper og server.