Grillet aubergine med yoghurt og granatepler 

Tidsbruk 20 minutter
10 ingredienser
306 planlagt
Grillet aubergine med yoghurt og granatepler 
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillet aubergine med yoghurt og granatepler er både sunt og enkelt! Denne vegetariske retten kan like gjerne serveres alene, eller som velsmakende tilbehør.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Aubergine
1 ss
Olje til pensling
2 dl
Gresk yoghurt naturell
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Sitron
1 neve
Persillestilker
1 neve
Mynteblader
2 stk
Granatepler
2 klype
Salt
1 ss
Balsamicosirup

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær auberginer i ca. 2 cm tykke skiver, dryss over litt salt og pensle med olje.

Trinn 2

Legg aubergine-skivene på en varm grill. Grill de ca. 2-3 minutter på hver side til de er myke og har fått farge. 

Trinn 3

Rør yoghurt sammen med finhakket hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt. 

Trinn 4

Fordel aubergineskivene på et stort serveringsfat og ha på klatter av yoghurt.

Trinn 5

Spe over med litt balsamicosirup, og topp  det hele med granatepler og hakkede urter.

Tips

Server gjerne med grillet pitabrød og/eller couscoussalat. 

Denne oppskriften er laget av Aicha Bouhlou