Grillet ananas med chili-lime-salt

4 ingredienser
204 planlagt
Grillet ananas med chili-lime-salt
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillet ananas smaker nydelig som tilbehør til grillmaten, men egner seg også godt som en sommerlig dessert servert med en kule is. Grillen gir ananasen ekstra sødme.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Moden ananas
1 stk
Rød chili
2 stk
Lime
1 ss
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Del ananasen i 8 båter på langs. Skjær av den spisse trekanten på toppen av hver båt. Dette er den trevlete stammen som man fjerner fra ananasen.

Trinn 2

Legg båtene på grillen og la fruktsukkeret karamellisere grillflaten slik at den deilige sødmen fra frukten kommer frem.

Trinn 3

Finhakk chili og finriv skallet fra 1 lime.

Trinn 4

Bland chili og limeskall med saltet og strø over ananasen før servering.

Tips

Dette er et deilig tilbehør til svinekjøtt, kylling og hvit fisk.