Grillet ørretfilet med potetsalat

Tidsbruk 35 minutter
30 ingredienser
73 planlagt
Grillet ørretfilet med potetsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Oppskrift på grillet ørretfilet med lun potetsalat og frisk agurksalat. Toppet med en deilig majonesdressing. Denne oppskriften er en balansert, sunn og god grillmiddag!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Ørretfilet
0.5 dl
Olivenolje
0.5 stk
Sitron (saft og finrevet skall)
1 ts
Salt
2 ts
Pepper

Agurksalat

1 stk
Agurk
1 ts
Salt
2 dl
Eddik
1 dl
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Pepper

Fersk potetsalat

600 g
Nypoteter
1 ss
Dijonsennep
2 ss
Sterk sennep
2 dl
Sjalottløk (hakket)
1 ts
Kvernet hvit pepper
1 dl
Solsikkeolje
2 neve
Gressløk
2 ss
Salt (1 ss pr liter vann)
2 ss
Hvitvinseddik
0.5 ts
Salt
1 dl
Olivenolje

Tomatmajonesdressing

1 ss
Tomatpure
1 dl
Majones
1 ss
Sitronsaft
1 stk
Tomat
1 ss
Ketchup
1 ts
Tabasco
0.5 ts
Salt
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Fyr opp grillen til medium temperatur.

Ta ut fisken i god tid slik at den er ved romtemperatur når fisken skal på grillen.

Når grillen varmes kan du klargjøre tilbehør og dressing.

Trinn 2

For å lage tomatmajonesdressingen blander du alle ingrediensene til en chunky dressing. Sett til side mens du lager tilbehør og griller fisken.

Trinn 3

Skjær tynne skiver av agurken og bland med saltet. La agurken stå og i 20 minutter.

Kok opp vann, sukker og eddik til sukkeret er oppløst. Avkjøl laken.

Press salt og vann av agurkskivene med kjøkkenpapir, hendene eller et rent håndkle.

Ha skivene i eddiklaken og ha i nykvernet pepper. La agurksalaten stå i minst 20 minutter før servering.

Trinn 4

Kok potetene møre i saltet vann. La potetene kjøle seg litt når de er ferdige.

Dressingen lages ved å blande sennep, finhakket sjalottløk, eddik, salt og pepper.
Visp så kraftig mens du har i litt etter litt av olivenolje og solsikkeolje. Ta pauser med oljen mellom piskingen så det ikke skiller seg.

Del opp potetene i skiver og ha på et serveringsfat eller bolle. Hell over dressingen.

Dryss med masse hakket gressløk ved servering.

Trinn 5

Bland sammen salt, pepper, olivenolje, revet sitronskall og sitronsaft. Pensle ørretfileten med oljeblandingen.

Legg ørretfileten på direkte varme med lokket på i 10–15 minutter om du ønsker gjennomstekt fisk. Sjekk fisken ved 7–10 minutter om du liker fisken mer rosa.

Server med agurksalat, lun potetsalat og dressing.