Grillede lammekoteletter og tzatziki | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Grillede lammekoteletter og tzatziki

Grillede lammekoteletter og tzatziki

4.0 i snitt
Grillede lammekoteletter og tzatziki
En deilig oppskrift på grillede lammekoteletter med smak av Hellas. Både tzatziki og kjøttet bør få en halv dag på å godgjøre seg, så sett av nok tid.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Lammekoteletter
1 dl
Friske urter, som timian, rosmarin, salvie
4 fedd
Hvitløk
2 stk
Sitroner
1 potte
Mynte
2 ts
Salt
1 ss
Kvernet sort pepper
1 dl
Olivenolje

Tzatziki

1 stk
Agurk, revet
0.5 l
Gresk yoghurt naturell
2 fedd
Hvitløk, hakket
2 ss
Sitronsaft
1 ss
Hakket persille
1 klype
Salt og pepper

Gresk salat

0.5 stk
Isbergsalat
200 gr
Fetaost
4 stk
Tomater
0.5 stk
Agurk
2 stk
Rødløk
4 ss
Kalamata oliven
2 ss
Sitronsaft
1 neve
Basilikum eller bladpersille
4 ss
Olivenolje
0.5 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Finhakk friske urter og hvitløk, og bland med krydder og olivenolje. Legg lammekotelettene i marinaden og la ligge i minimum én time, gjerne mer.

  2. Trinn 2

    Lag tzatziki: legg et kjøkkenhåndkle eller et stort kaffefilter i en sil, og sett over en bolle. Ha i yoghurt og la stå i kjøleskap over natten. Væsken renner nå ut og igjen sitter en tykk, smakfull yoghurt.

  3. Trinn 3

    Del agurken på langs og skrap ut frøkjernen. Riv agurken på rivjern og press ut vannet med hendene. Bland med yoghurten, finhakket hvitløk og persille. Smak til med litt sukker, sitronsaft, salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Lag salaten: Skyll salaten og tørk godt av. Skjære i store biter. Kutt agurken i terninger, tomater i skiver og løk i ringer. Dander alt på en tallerken sammen med terninger av fetaost. Bland olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og hell over salaten. Pynt med oliven og eventuelt urter.

  5. Trinn 5

    Varm opp grillen til sterk varme. Kutt sitronene i to. Legg kotelettene på grillen i ca. 3-4 minutter på hver side på direkte varme med lokket på. Legg de halve sitronene på grillen sammen med kjøttet.

  6. Trinn 6

    La lammekotelettene hvile i fem minutter på et fat før servering. Press saften fra de grillede sitronene over kjøttet. Server med masse grovhakket mynte, og gjerne en salat og en god dipp til.

TIPS

Aromaen fra røyken bidrar til å gi ekstra grillsmak til kjøttet, så husk å ha lokket igjen når du griller.