Grillede gulrøtter og poteter

Tidsbruk 20 minutter
21 ingredienser
165 planlagt
Grillede gulrøtter og poteter
Legg oppskrift
i handlelapp

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grillede gulrøtter

10 stk
Gulrøtter
4 ss
Olivenolje
1 neve
Timian
1 ts
Spisskummen
3 ts
Knust fennikelfrø
1 neve
Valgfrie urter
1 stk
Sitronsaft
2 klype
Salt
2 klype
Pepper

Nypoteter med chermoula

2 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Chili
1 neve
Mynte
1 neve
Persille
1 neve
Basilikum
1 stk
Vårløk
1 ts
Dijon sennep
3 ss
Rødvinseddik
1 dl
Olivenolje
1 ss
Kapers
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Grillede gulrøtter: Vask del gulrøttene i to på langs. Tørk lett av med tørkepapir.

Trinn 2

Lag en kryddderolje av olivenolje, pepper, spisskummen, timian og salt.

Trinn 3

Vend gulrøttene i oljen og grill dem i ca 5-6 på minutter til møre.
Vend litt på dem underveis.

Trinn 4

Legg gulrøttene over på serveringsfat. Dryss over urter og knust fennikelfrø og avslutt med en skvis sitronsaft.

Trinn 5

Nypoteter med chermoula: Kok nypoteter i saltet vann.

Trinn 6

Hakk hvitløk, chili, kapers, urter og vårløk og kjør sammen med sennep, eddik og olivenolje i en blender eller med stavmikser til en jevn men litt grov konsistens.

Trinn 7

Smak til med salt og pepper og rør i litt mer olje om den er for tykk.

Trinn 8

Hell vannet av potetene og bland dressing sammen med poteter.

Denne oppskriften er laget av Aicha Bouhlou