Gresk gyros med båtpoteter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
24 ingredienser
635 planlagt
Gresk gyros med båtpoteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Gyros er en kjent streetfood-rett i Hellas, og serveres her med tzatziki, båtpoteter og grønnsaker. Ta med smaksløkene på en reise til Middelhavet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Strimlet svinekjøtt
2 ts
Tørket oregano
0.5 ts
Spisskummen
0.5 ts
Paprikapulver
1 stk
Løk
2 stk
Tomater
4 stk
Salatblader
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Olivenolje

Brød

2 ss
Tørrgjær
2 dl
Gresk yoghurt
0.5 dl
Melk
1 klype
Salt
1 klype
Sukker
4 dl
Hvetemel

Dressing

2 dl
Gresk yoghurt
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Fersk mynte
1 ts
Sitron
1 klype
Salt og pepper

Bakte potetbåter

6 stk
Store poteter
1 ts
Oregano
3 ss
Nøytral olje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Lag brødet. Elt sammen alle ingrediensene til en smidig deig. Del deigen i fire emner og kjevl ut slik at hvert emne er like store som stekepannen din. Stek i tørr panne på medium varme noen minutter på hver side til brødet er gjennomstekt.

Trinn 2

Lag båtpoteter. Skjær poteter i tynne skiver og legg i en plastpose med olje. Rist godt. Spre potetene utover et bakebrett med bakepapir. Dryss oregano, salt og pepper jevnt over. Sett midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.

Trinn 3

Krydre kjøttet og stek i panne med olje til kjøttet er gjennomstekt.

Trinn 4

Dressing: Bland yoghurt, presset hvitløk og mynte. Smak til med 1 ts sitronsaft, salt og pepper.

Trinn 5

Skjær opp løk og tomat i skiver, og vask og tørk salatblader.

Trinn 6

Legg salatblader, litt kjøtt, tomat, løkringer og dressing på brødet. Rull sammen og server potetbåter ved siden av eller i selve rullen – slik de gjør i Hellas.

TIPS

Du kan gjøre denne oppskriften enklere ved å bruke ferdig brød. Prøv for eksempel tortillalefser av hvete, pitabrød eller naanbrød.

Denne oppskriften er laget av

Helle Valebrokk