Gratinerte poteter med bacon og soppkrem

Tidsbruk 50 minutter
10 ingredienser
96 planlagt
Gratinerte poteter med bacon og soppkrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Gratinert middagssuksess? Da er det sopp til deg. I en kremet blanding med champignon, løk og hvitløk. Her har du oppskriften på en ovnsbakt rett som ganske sikkert vil gjøre stor lykke.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Strynbacon 150 g Nordfjord
1 stk
Løk
600 g
Poteter
200 g
Champignon
3 dl
Matfløte Tine
2 ss
Solsikkeolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Grov sennep Idun
1 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 190°C. Kok potetene møre med skallet på og avkjøl. Del dem opp i tykke skiver og legg skivene i en smurt, ildfast form.

Trinn 2

Trinn 2

Sprøstek grovhakket bacon i olje, tilsett skivet champignon, løk i båter og finhakket hvitløk. Ha i hvitvinseddik, la det dampe ut og tilsett fløte.

Trinn 3

Trinn 3

Rør inn sennep og timian og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Hell det over potetene og bak i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Serveringsforslag

Grønn salat og finhakket persille smaker forfriskende til.