Gratinerte krabbeskjell

Tidsbruk 25 minutter
16 ingredienser
155 planlagt
Gratinerte krabbeskjell
Legg oppskrift
i handlelapp
Mango, ingefær, chili og lime gir en spicy friskhet til det sødmefulle krabbekjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Gratinerte krabbeskjell

4 stk
Krabbeskjell
1 stk
Mango
1 ss
Ingefær, revet
0,5 stk
Chilipepper
1 ss
Lime, presset
4 stk
Eggeplommer
100 g
Revet ost
1 klype
Salt

Squashsalat med mynte

1 stk
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Chilipepper
1 stk
Lime
1 dl
Mynte, finhakket
0,5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 240 °C. Ta krabbekjøttet ut av krabbeskallene. Vask skallene og knekk kantene så skallet får større plass til fyllet.

Trinn 2

Bland krabbekjøttet med mango kuttet i små terninger, revet ingefær, finhakket chili, presset lime og sammenpiskede eggeplommer. Eggeplommene er til for å tykne stuingen når den stekes. Smak til med salt og legg stuingen tilbake i det rengjorte krabbeskallet.

Trinn 3

Dryss krabbestuingen med revet ost og bak i 7 minutter til osten er smeltet og gyllenbrun.

Trinn 4

Strimle squashen i tynne skiver med en potetskreller eller ostehøvel. Kutt rødløk i tynne skiver og chili i tynne ringer. Bland squashen med rødløk, chili, presset lime og olivenolje. Smak til med salt og nykvernet pepper. Tilsett frisk, finstrimlet mynte, bland godt og server.