Gratinerte grønnsaker

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
232 planlagt
Gratinerte grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Sausen over alle sauser? Det finnes mye godt på listen over de viktigste sausene, men bechamel er definitivt helt i toppen. Her setter den hvite klassikeren smak på en miks av gode grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Blomkål
1 pakke
Aspargesbønner 150 g
2 stk
Gulrot
250 g
Poteter
2 stk
Tomat
1 pakke
Indisk naanbrød med yoghurt Toro
6 dl
Lettmelk Tine
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 ts
Tandoori Masala

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Del poteter i biter, blomkål i buketter, aspargesbønner i to og gulrøtter i skiver. Start med å koke potetbitene i lettsaltet vann og tilsett resten av grønnsakene (bortsett fra tomatene) etter halve koketiden. Kok til alle grønnsakene er knapt møre. Hell av vannet og avkjøl mens du lager bechamelsausen.

Trinn 2

Trinn 2

Bechamel: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det få småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og tandoori masala. Del tomat i biter og legg i en ildfast form sammen med potetene og grønnsakene.

Trinn 3

Trinn 3

Hell bechamelsausen over grønnsakene.

Trinn 4

Trinn 4

Bak i forvarmet ovn på 180°C i ca 10 minutter. Server med naanbrød.

Serveringsforslag

Dryss over finhakket koriander og limesaft ved servering.