Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Gratinerte grønnsaker

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
117 planlagt
Gratinerte grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Sausen over alle sauser? Det finnes mye godt på listen over de viktigste sausene, men bechamel er definitivt helt i toppen. Her setter den hvite klassikeren smak på en miks av gode grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Blomkål
1 pakke
Aspargesbønner 150 g
2 stk
Gulrot
250 g
Poteter
2 stk
Tomat
1 pakke
Indisk naanbrød med yoghurt Toro
6 dl
Lettmelk Tine
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 ts
Tandoori Masala

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Del poteter i biter, blomkål i buketter, aspargesbønner i to og gulrøtter i skiver. Start med å koke potetbitene i lettsaltet vann og tilsett resten av grønnsakene (bortsett fra tomatene) etter halve koketiden. Kok til alle grønnsakene er knapt møre. Hell av vannet og avkjøl mens du lager bechamelsausen.

Trinn 2

Trinn 2

Bechamel: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det få småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og tandoori masala. Del tomat i biter og legg i en ildfast form sammen med potetene og grønnsakene.

Trinn 3

Trinn 3

Hell bechamelsausen over grønnsakene.

Trinn 4

Trinn 4

Bak i forvarmet ovn på 180°C i ca 10 minutter. Server med naanbrød.

Serveringsforslag

Dryss over finhakket koriander og limesaft ved servering.