Gratinert svinefilet med aspargesbønner og potetstappe

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
385 planlagt
Gratinert svinefilet med aspargesbønner og potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Du kan fint lage festmat på travle dager også – gratinert svinefilet er en rask ovnsrett og med deilig, hjemmelaget potetstappe blir den garantert en familiefavoritt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Indrefilet av svin ca 600 g Nordfjord
600 g
Poteter
1 stk
Matfløte Tine
1 stk
Løk
100 g
Hvitost REMA 1000
2 ss
Kruspersille, liten
1 pakke
Aspargesbønner 150 g
2 ss
Dijon sennep
3 ss
Olivenolje REMA 1000
1 fedd
Hvitløk
3 ss
Soyasaus Kikkoman

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Potetene skrelles, kuttes i biter og kokes møre i vann. Sil av vannet. Kok opp fløten og hell over potetene. Mos til en grov potetstappe. Smak til med salt, pepper og sennep.

Trinn 2

Trinn 2

Svinefileten krydres med salt og pepper. Brun den godt i stekepanne på begge sider i litt olje. Legg over i en ildfast form.

Trinn 3

Trinn 3

Finhakk løken og bland halvparten sammen med revet ost og persille og fordel på toppen på svinefileten. Gratiner i forvarmet ovn ved 190°C i ca. 10-15 minutter til den er gjennomstekt.

Trinn 4

Trinn 4

Stekte aspargesbønner i stekesjy: Fres finhakket hvitløk og resten av løken i 3/4 av olivenoljen. Ha i aspargesbønner og stek det sammen med løken. Smak til med soyasaus og pepper.