Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Gratinert hummer med purre og estragon

Tidsbruk 40 minutter
12 ingredienser
92 planlagt
Gratinert hummer med purre og estragon
Klikk og dra
til kalenderen
Hummer og estragon er en himmelsk smakskombinasjon. Gratinert med purre og eggestand blir dette garantert en suksess hos gjestene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hummer og saus

1,5 stk
Hummer
0,8 ss
Smør
0,8 stk
Liten purre
3 kvist
Estragon
1,5 dl
Kremfløte
1,5 stk
Eggeplommer
3 dråpe
Tabasco

Salat

0,8 pose
Baby leaf

Dressing

0,8 ts
Dijonsennep
0,8 ts
Hvitvinseddik
0,2 ts
Honning
3 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Del hummeren og rens den godt. Fjern paven og den sorte strengen i halen. Grovkutt hummerkjøttet og sett til side.

Trinn 3

Trinn 3

Finstrimle purren. Smelt smøret og fres purren myk. Tilsett finkuttet estragon og fløte. Kok godt i 2 minutter. Avkjøl lett.

Trinn 4

Trinn 4

Visp inn egg og smak til med tabasco, salt og nykvernet pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Bland 2/3 av sausen med hummerbitene og fyll tilbake i skallet. Topp med resten av sausen. Gratiner i ovn med åpen dør, om mulig, i 2-3 minutter til overflaten er gyllenbrun.

Trinn 6

Trinn 6

Rør sammen alt til dressingen og bland lett inn i salaten. Server gratinert hummer med en liten salat til.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender