Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Gratinert hummer med purre og estragon

Tidsbruk 40 minutter
12 ingredienser
98 planlagt
Gratinert hummer med purre og estragon
Legg oppskrift
i handlelapp
Hummer og estragon er en himmelsk smakskombinasjon. Gratinert med purre og eggestand blir dette garantert en suksess hos gjestene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hummer og saus

1,5 stk
Hummer
0,8 ss
Smør
0,8 stk
Liten purre
3 kvist
Estragon
1,5 dl
Kremfløte
1,5 stk
Eggeplommer
3 dråpe
Tabasco

Salat

0,8 pose
Baby leaf

Dressing

0,8 ts
Dijonsennep
0,8 ts
Hvitvinseddik
0,2 ts
Honning
3 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Del hummeren og rens den godt. Fjern paven og den sorte strengen i halen. Grovkutt hummerkjøttet og sett til side.

Trinn 3

Trinn 3

Finstrimle purren. Smelt smøret og fres purren myk. Tilsett finkuttet estragon og fløte. Kok godt i 2 minutter. Avkjøl lett.

Trinn 4

Trinn 4

Visp inn egg og smak til med tabasco, salt og nykvernet pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Bland 2/3 av sausen med hummerbitene og fyll tilbake i skallet. Topp med resten av sausen. Gratiner i ovn med åpen dør, om mulig, i 2-3 minutter til overflaten er gyllenbrun.

Trinn 6

Trinn 6

Rør sammen alt til dressingen og bland lett inn i salaten. Server gratinert hummer med en liten salat til.