Gratinert hummer med purre og estragon

Tidsbruk 40 minutter
12 ingredienser
111 planlagt
Gratinert hummer med purre og estragon
Legg oppskrift
i handlelapp
Hummer og estragon er en himmelsk smakskombinasjon. Gratinert med purre og eggestand blir dette garantert en suksess hos gjestene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hummer og saus

1,5 stk
Hummer
0,8 ss
Smør
0,8 stk
Liten purre
3 kvist
Estragon
1,5 dl
Kremfløte
1,5 stk
Eggeplommer
3 dråpe
Tabasco

Salat

0,8 pose
Baby leaf

Dressing

0,8 ts
Dijonsennep
0,8 ts
Hvitvinseddik
0,2 ts
Honning
3 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Del hummeren og rens den godt. Fjern paven og den sorte strengen i halen. Grovkutt hummerkjøttet og sett til side.

Trinn 3

Trinn 3

Finstrimle purren. Smelt smøret og fres purren myk. Tilsett finkuttet estragon og fløte. Kok godt i 2 minutter. Avkjøl lett.

Trinn 4

Trinn 4

Visp inn egg og smak til med tabasco, salt og nykvernet pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Bland 2/3 av sausen med hummerbitene og fyll tilbake i skallet. Topp med resten av sausen. Gratiner i ovn med åpen dør, om mulig, i 2-3 minutter til overflaten er gyllenbrun.

Trinn 6

Trinn 6

Rør sammen alt til dressingen og bland lett inn i salaten. Server gratinert hummer med en liten salat til.