Gratinert hummer med frisk eplesalat og basmatiris med persille

25 ingredienser
120 planlagt
Gratinert hummer med frisk eplesalat og basmatiris med persille
Legg oppskrift
i handlelapp
Et festmåltid som det faktisk er veldig enkelt å lage. Også veldig godt som forrett, og da holder det med en halv hummer til hver.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Hummer

2 stk
Ferske ferdigkokte hummer

Ostesaus

1 stk
Sjalottløk
0.5 ts
Kajennepepper
1 dl
Eplejuice eller eplemost
1 dl
Melk
2 ts
Dijonsennep
1 dl
Kremfløte
0.5 ss
Sitronsaft
150 g
Vellagret Jarlsberg eller Norvegia
2 ss
Smør
1 ss
Hvetemel
0.5 ts
Salt

Frisk eplesalat

1 pose
Ferdig salatblanding
2 stk
Epler
2 stang
Stangselleri
100 g
Valnøtter
2 ss
Sitronsaft
1 dl
Olivenolje
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Basmatiris med persille

300 g
Basmatiris
1 stk
Sjalottløk
1 dl
Strimlet bladpersille
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Del hummeren i to og ta ut alt hummerkjøttet fra halen og klørne. Del hummerkjøttet i 2 cm store biter.

Trinn 2

Ostesaus: Smelt smøret i en kjele og tilsett hakket sjalottløk. Fres i ett minutt. Tilsett kajennepepper og hvetemel og bland godt. Spe med eplemost og kok opp. Tilsett melk og fløte. Kok sausen i 2 minutter til en tykk, hvit saus. Smak til med Dijonsennep, sitronsaft, salt og 2/3 av osten, revet.

Trinn 3

Bland den tykke sausen med hummerbitene og legg alt pent tilbake i de fire halve hummerskallene. Dryss over resten av den revne osten, legg de fylte hummerne på et stekebrett og sett det i ovnen på midterste rille. Gratiner hummerne i ca. 5 minutter til osten er gyllen og hummeren gjennomvarm.

Trinn 4

Frisk eplesalat: Skjær eplene i tynne skiver, så i strimler. Kutt stangselleri i tynne skiver. Bland det med salaten i en bolle. Grovhakk valnøttene og dryss over salaten. Bland olivenolje med sitronsaft og smak til med salt og pepper. Hell over salaten ved servering.

Trinn 5

Basmatiris med persille: Kok ris etter anvisning på pakken. Smelt smør i en kjele og tilsett hakket sjalottløk. Fres i ett minutt og tilsett den kokte risen. Vend godt sammen og smak evt. til med litt salt. Topp med strimlet bladpersille.

Tilbehør