Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Gratinert hummer med frisk eplesalat og basmatiris med persille

25 ingredienser
36 planlagt
Gratinert hummer med frisk eplesalat og basmatiris med persille
Legg oppskrift
i handlelapp
Et festmåltid som det faktisk er veldig enkelt å lage. Også veldig godt som forrett, og da holder det med en halv hummer til hver.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hummer

1,5 stk
Ferske ferdigkokte hummer

Ostesaus

0,8 stk
Sjalottløk
0,4 ts
Kajennepepper
0,8 dl
Eplejuice eller eplemost
0,8 dl
Melk
0,8 dl
Kremfløte
1,5 ts
Dijonsennep
0,4 ss
Sitronsaft
112,5 g
Vellagret Jarlsberg eller Norvegia
1,5 ss
Smør
0,8 ss
Hvetemel
0,4 ts
Salt

Frisk eplesalat

0,8 pose
Ferdig salatblanding
1,5 stk
Epler
1,5 stang
Stangselleri
75 g
Valnøtter
1,5 ss
Sitronsaft
0,8 dl
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Basmatiris med persille

225 g
Basmatiris
0,8 stk
Sjalottløk
0,8 dl
Strimlet bladpersille
1,5 ss
Smør
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Del hummeren i to og ta ut alt hummerkjøttet fra halen og klørne. Del hummerkjøttet i 2 cm store biter.

Trinn 2

Ostesaus: Smelt smøret i en kjele og tilsett hakket sjalottløk. Fres i ett minutt. Tilsett kajennepepper og hvetemel og bland godt. Spe med eplemost og kok opp. Tilsett melk og fløte. Kok sausen i 2 minutter til en tykk, hvit saus. Smak til med Dijonsennep, sitronsaft, salt og 2/3 av osten, revet.

Trinn 3

Bland den tykke sausen med hummerbitene og legg alt pent tilbake i de fire halve hummerskallene. Dryss over resten av den revne osten, legg de fylte hummerne på et stekebrett og sett det i ovnen på midterste rille. Gratiner hummerne i ca. 5 minutter til osten er gyllen og hummeren gjennomvarm.

Trinn 4

Frisk eplesalat: Skjær eplene i tynne skiver, så i strimler. Kutt stangselleri i tynne skiver. Bland det med salaten i en bolle. Grovhakk valnøttene og dryss over salaten. Bland olivenolje med sitronsaft og smak til med salt og pepper. Hell over salaten ved servering.

Trinn 5

Basmatiris med persille: Kok ris etter anvisning på pakken. Smelt smør i en kjele og tilsett hakket sjalottløk. Fres i ett minutt og tilsett den kokte risen. Vend godt sammen og smak evt. til med litt salt. Topp med strimlet bladpersille.

Tilbehør