Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Granola med kirsebærkompott

Tidsbruk 60 minutter
13 ingredienser
113 planlagt
Granola med kirsebærkompott
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne desserten er inspirert av den norske klassikeren tilslørte bondepiker. Granola er et sunt og godt alternativ til kavringstrø, kirsebærkompotten en fargerik avveksling til epler.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Granola

168,8 g
Store havregryn
67,5 g
Mandelskiver
45 g
Solsikkekjerner
0,8 ts
Malt kanel
0,4 ts
Malt ingefær
67,5 g
Sirup
0,8 ss
Solsikkeolje
0,8 pose
Kirsebærkompott
0,4 ts
Salt

Krem

75 g
Philadelphia ost
1,5 dl
Kremfløte
0,4 stk
Vaniljestang
0,8 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Hvis du ikke finner kirsebærkompott i butikken kan du bruke en annen kompott f.eks. sviske.

Trinn 2

Trinn 2

Rør sammen havregryn, nøtter, krydder, solsikkekjerner, sirup, olje, og halvparten av kirsebærkompotten. Fordel massen på et stekebrett med bakepapir. Stek på 150°C i 45 minutter. Rør rundt noen ganger under stekingen. Ta ut brettet når granolaen er gylden og sprø. Følg med så den ikke blir brent. Avkjøl

Trinn 3

Trinn 3

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha dem i kremfløten sammen med sukker. Visp fløten til lett krem og visp inn osten. Ha kremen i en sprutepose hvis du skal bruke høye glass til desserten, da er det lettere å få det pent ned i glassene.

Trinn 4

Legg granola, kompott og krem lag på lag i et glass eller en skål og pynt gjerne med bær eller nøtter.

Trinn 5

Granola og krem kan lages på forhånd, men det smaker best om du setter sammen desserten rett før servering. Da beholder granolaen den sprø konsistensen.