Granola med frukt og mandler
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. Hakk mandler og del aprikos i mindre biter.
-
Trinn 2
Ha brunt sukker og vanlig sukker i en stor kjele. Varm opp på middels til høy varme til en brun, flytende karamell.
-
Trinn 3
Dryss i havregryn under kraftig omrøring slik at karamellen fester seg om hvert havregryn. Stek i ca. 3 minutter på middels varme under konstant omrøring.
-
Trinn 4
Bland inn linfrø, solsikkekjerner, mandler, aprikos og rosiner. Vend alt godt sammen og bre massen godt utover på et stekebrett med bakepapir.
Stek i ca. 10 minutter.
-
Trinn 5
Når granolaen avkjøles: Bryt og rør opp i mindre biter.
Avkjøl til romtemperatur og oppbevar på en ren, tett boks eller glass.