Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Grønnsakssaus

Tidsbruk 15 minutter
9 ingredienser
6 planlagt
Grønnsakssaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En sødmefull og smaksrik saus som passer spesielt godt til fisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 terning
Grønnsaksbuljong
3 ss
Olivenolje
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del paprikaene i to og skrap ut frøene. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en varm panne og stek løken til den er blank. Ha i paprika og hvitløk og stek på lav varme i noen minutter.

Trinn 2

Tilsett vann og buljongterning. Mos grønnsakene i en blender eller med en stavmikser. Smak til med pepper.

Serveringsforslag

Sausen blir enda bedre med frisk timian eller oregano, rømme og litt sitronsaft. Ha gjerne i en finhakket selleristang for mer smak.

Barn kan

Vis barna hvordan man bruker en kniv. Paprika og løk er myke grønnsaker som er lette å øve seg på. La barna få være med å skrelle, dele og kutte. Fortell barna hvilke grønnsaker som vokser i Norge.