Grønnsakskake med potetlefse og krydderdressing

Tidsbruk 40 minutter
26 ingredienser
1 planlagt
Grønnsakskake med potetlefse og krydderdressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Grønnsakskake med potetlefse, bakte rotgrønnsaker, selleripure, tørkede frukter, valnøtter og krydderdressing.

Denne grønnsakskaken er et fargerikt bidrag på middagsbordet! Perfekt å servere hvis du vil teste et kjøttfritt alternativ til hverdag, jul eller festmat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grønnsakskake

1 pakke
Lefser
0.5 stk
Sellerirot
1 stk
Søtpotet
2 stk
Gulrøtter
3 stk
Persillerot
1 ts
Pepper
0.2 potte
Frisk timian
0.2 potte
Frisk rosmarin
0.5 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje

Selleripure

0.5 stk
Sellerirot
0.5 dl
Rosiner
1 ts
Pepper
0.5 dl
Tranebær eller andre tørkede frukter
1 dl
Valnøtter
50 g
Smør
1 ts
Salt

Krydderdressing

1 stk
Crème fraîche
1 ts
Malt kumin
2 ss
Limesaft
0.5 ts
Pepper
1 pose
Ruccolasalat
1 ts
Malt kanel
1 ts
Karri
1 ss
Sukker
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Rens og skrell alle grønnsakene og del dem i ½ cm tykke skiver i ca. samme størrelse. Bland grønnsakene med salt, kvernet pepper, timian, rosmarin og olivenolje. Istedetfor persilleot kan du bruke pastinakk.

Trinn 2

Bak grønnsakene på et brett i ovnen i 20 minutter til de er møre. I mellomtiden tilbereder du selleripureen.

Trinn 3

Selleripure: Rens sellerien og kutt den i 2 cm terninger. Kok den mør i lettsaltet vann i ca. 15 minutter. Sil av vannet og kjør sellerien til pure med smør, salt og pepper. Bland i rosiner, tranebær og grovhakkede valnøtter.

Trinn 4

Krydderdressing: Bland alle ingrediensene til krydderdressingen og smak til.

Trinn 5

På et ildfast fat legger du grønnsakskaken lagvis. Lefse nederst, så et lag med selleripure, bakte grønnsaker og gjenta. Lag gjerne 4-5 lag med de peneste grønnsakene øverst.

Trinn 6

Bak grønnsakskaken i 15 minutter ved 200°C varmluft. Serveres fra fatet med ruccolasalat og krydderdressing til.