Grønne asparges med spekeskinke og urtedressing

10 ingredienser
558 planlagt
Grønne asparges med spekeskinke og urtedressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne forretten er superenkel å lage – det tar ikke stort mer enn 15 minutter å gjøre den klar. Pass på at aspargesen ikke koker for lenge, den er best når den er sprø.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Asparges

500 g
Asparges
150 g
Serranoskinke
1 stk
Baguette

Urtedressing

1.5 dl
Créme Fraîche
1 ss
Sitron
0.5 ss
Sukker
1 ss
Dill
1 ss
Gressløk
1 ss
Estragon
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Knekk av den nederste delen av aspargesen. Fra der hvor den knekker og opp mot toppen er den uten trevler.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell halve asparges fra midten ned mot knekkpunktet. Kok asparges i rikelig med lettsaltet vann i tre minutter. Avkjøl i iskaldt vann. Urtedressing: Bland alle ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper. Rull tynne skiver spekeskinke rundt asparges. Anrett på tallerkener med urtedressingen ved siden av. Server nystekte baguetter til.

Serveringsforslag

Forberedelser: Asparges kan skrelles og kokes dagen før. Urtedressing kan lages to dager før. Forretten anrettes 30 minutter før den serveres.